Kde nakupovat o víkendu? Na trzích! I.

Berlíňané svá víkendová dopoledne tráví většinou na trzích. A není divu. Kde jinde se dá během soboty a neděle, kdy je většina obchodních řetězců zavřená, sehnat čerstvé ovoce a zelenina, designové oblečky, nejbarevnější látky různých povrchů, zimní šály, šperky, bylinky, medy, starožitný nábytek nebo všemožné kousky v retrostylu či z druhé ruky?

Na které trhy má cenu se vydat? Kam, kdy a co pořídit za levný peníz? 

Mauerparkmarkt

Turisticky profláklý trh se nachází v Mauer Parku, historicky zajímavé části Berlína. Každou neděli tady můžete od 7 do 17 hodin objevit zajímavé a originální kousky, které prodejci vytahují ze svých dílen nebo sklepů: od pestrobarevných šátků, opálených fotografií, ručně malovaných obrázků, kožených bot, pásků a tašek přes pletené čepice a oprýskané skleničky až po repasovaná kola. K tomu se v na prostranství parku konají koncerty, happeningy a představení artistů. Dá se zde i dobře najíst!

Kde: Bernauer Str. 63-64
Kdy: každou neděli od 7 do 17h
Doprava: U8 Bernauer Str.
Webwww.mauerparkmarkt.de

Trödelfreunde

Tento největší berlínský trh byste si rozhodně neměli nechat ujít. Najdete ho ve východní části města. Přesněji ve čtvrti Biesdorf. U více jak 500 stánků najdete téměř cokoliv. Areál se otevírá v neděli v 9 hodin a poslední nákup můžete udělat před 15. hodinou.
Kde: Weißenhöher Str. 108
Kdy: každou neděli od 9 do 15 h
Doprava: U5 Elsterwerdaer Platz
Webwww.troedelfreunde.de/

Boxhagenerplatz

Boxhagener Platz se každou neděli v 10 hodin proměňuje v rozmanitý a velmi oblíbený trh, na kterém si můžete za usmlouvaný peníz pořídit náčiní do kuchyně, lampy, knihy z druhé ruky. V sortimentu nechybí ani zámky na kola.
Kde: Boxhagener Platz (Gärtnerstr. 25)
Kdy: každou neděli od 10 do 18h
Doprava: S3 + S7 + S75 + S5 + U1 Warschauer Str/U5 Samariter Str.
Web: www.boxhagenerplatz.de

Turecký trh

Turecká  komunita v Berlíně je natolik silná, že si vyžaduje i vlastní trh. Ten největší najdete ve čtvrti Neukölln. Ochutnat tady můžete snad všechny kulinární speciality a typičnosti místních přistěhovalců: olivy, sýry, sušené ovoce, pomazánky. Dále můžete zakoupit obuv, tkaniny či oblečení atp.
Kde: Maybachufer
Kdy: každé úterý a neděle od 11 do 18.30
Doprava: U8 Schönleinstr.
Web: www.tuerkenmarkt.de

Kunstmarkt Straße des 17. Juni

Trh, lemující známou ulici 17. Juni, se pyšní několika nej: je nejstarším, největším a nejslavnějším bleším trhem v Berlíně. S tím ovšem souvisí hned několik ale: je plný turistů, nepořídíte na něm kousky za pakatel a se stánkaři se nesmlouvá. Přesto tento trh patří díky své frekventované lokalitě mezi nejkrásnější ve městě. Kromě uměleckých artefaktů zde pod širým nebem najdete kuriozity, praktické věci z druhé ruky, starožitnosti, porcelán i hudební nosiče.
Kde: Straße des 17. Juni
Kdy: každou sobotu a neděli od 10 do 17 hodin
Doprava: S5 + S7 + S75 Tiergarten
Web: www.kunstmarkt-berlin.com nebo www.berliner-troedelmarkt.de/


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Praktické info...mobilní aplikace, bez kterých se v Berlíně neobejdete

Berlín pěšky: Skrz Kreuzberg - severní cesta